SSzS logoRonald van Assen

Auteur van o.a. psychologische ervaringsverhalen

Romans

Het lijk op Jaffa

Het lijk op Jaffa cover

Wanneer rechercheur Van Velzen en zijn, ietwat onhandige, collega Chris de Vries een moord onderzoeken op een begraafplaats in Delft lijkt het in eerste instantie om een eenvoudige zaak te gaan. Al gauw komen ze echter terecht in een ingewikkeld complot met fatale gevolgen.

Het lijk op Jaffa ziet er misschien uit als het zoveelste boek van een oudere rechercheur met een jonger hulpje, het is meer dan dat. Uiteraard is het een spannend misdaadboek alleen gaat het ook over de innerlijke strijd van iemand die door traumatische ervaringen PTSS oploopt.

ISBN: 978-94-022-1460-4 

Prijs: 18,05

Beschikbaarheid: vanaf 6 februari 2015

Klik hier voor drie pagina's voorbeeldweergave. 

 

De 8 Poorten

Cover De 8 poorten

Ron is een jongen van 16 jaar en woont in Delft. Zijn grootste en tevens enige hobby is computerspelletjes spelen. Als hij op een dag, geheel tegen zijn zin, zijn moeder moet helpen in de Botanische Tuin valt hij in een vijver. Wanneer hij bijkomt blijkt hij op precies dezelfde plek te zijn maar dan in de 17e eeuw, om precies te zijn in het jaar 1654. Hij ontmoet daar een meisje, Geertje. Zij helpt hem te overleven in deze vreemde omgeving.

Een legende uit die tijd leert dat Ron acht voorwerpen moet verzamelen uit de stadspoorten van Delft. Wat hij moet verzamelen weet hij niet. Wat hij er mee moet doen ook niet. Tijdens zijn zoektocht beleeft hij spannende avonturen en ontmoet hij verschillende bekende Delftenaren. Zal het hem lukken? Wil hij uiteindelijk nog wel terug?

De 8 Poorten is voorzien van illustraties die door Ronald zelf zijn gemaakt. Aan het eind van het boek zijn wandelroutes opgenomen die de lezer langs mooie plekjes uit het boek brengt.

ISBN: 978-90-484-3775-7

Prijs: 16,95

Beschikbaarheid: vanaf 4 augustus 2015

 

Het meisje in het riet

Het meisje in het riet Cover

Het meisje in het riet gaat over Sanne. Sanne woont in Oldemarkt samen met haar vader, moeder en jongere zusje Lotte. Ze is lief, behulpzaam, netjes en doet graag iets voor anderen. Kortom, de zestienjarige model dochter die iedere ouder zich zou wensen ...

Totdat Sanne via vriendinnen in aanraking komt met hekserij. Onder invloed van giftige kruiden verandert ze langzaam van een lief en braaf meisje in een sadistische moordenares. Ze komt terecht in een surrealistische wereld waar alles en iedereen een bedreiging lijkt te zijn met fatale gevolgen voor haarzelf en haar omgeving.

Het meisje in het riet, een boek dat zich afspeelt in de mooie omgeving van de Weerribben. Een boek ook over het horen van stemmen en het beleven psychoses.

Let op: Gezien de gedetailleerde beschrijving van sadistische en gewelddadige handelingen is dit boek minder geschikt voor jeugdige lezers.

ISBN: 978-90-484-3907-2

Prijs: 15,95

Beschikbaarheid: vanaf 14 maart 2016

 

Een boodschap uit het verleden

Een boodschap uit het verleden

De opvolger van De 8 Poorten. Geertje is inmiddels Geertruida, de rijkste vrouw uit Delft in de 17e eeuw. Ondanks haar rijkdom is ze niet gelukkig. Ze mist Ron en wil niets liever dan bij hem zijn. Daarvoor moet ze wel een manier vinden om naar de 21e eeuw te gaan.

Met behulp van haar goede vriend broeder Edward lukt het haar. De prijs is echter hoog, ze moet alles achterlaten. Meteen dienen zich nieuwe problemen aan. Hoe overleef je als inwoner uit de 17e eeuw in onze moderne tijd?

Gelukkig vindt ze haar grote liefde. Samen beleven ze een mooi avontuur in Delft.

Een boodschap uit het verleden is voorzien van kleurenfoto's die door Ronald zelf zijn gemaakt. Aan het eind van het boek zijn wandelroutes opgenomen die de lezer langs mooie plekjes uit het boek brengt.

ISBN: 978-90-484-4062-7

Prijs: 16,95 

Beschikbaarheid: vanaf 30 september 2016

 

De tranen van de Eenhoorn

De tranen van de Eenhoorn

Linda Loofhout woont samen met haar tante Sofie in een klein huisje in Woudenveld. Ze heeft het prima naar haar zin in de bosrijke omgeving en wil daar haar hele leven wel blijven wonen. Haar rust wordt wreed verstoord wanneer op een dag Smorgy de Smorgel in haar kast zit. Hij komt haar waarschuwen voor koningin Morissa.

Vanaf dat moment gaat alles heel snel. Haar tante Sofie vertelt Linda het onwaarschijnlijke verhaal dat ze in werkelijkheid prinses Ginerva is, troonopvolgster van de stad Amarena, in een verborgen deel van de aarde genaamd Invisia. Voordat Linda alles goed en wel tot zich kan laten doordringen blijkt het boshuisje toch niet zo veilig te zijn als ze altijd heeft gedacht. De boze koningin Morissa is haar op het spoor. Zij wil haar eigen dochter Ciardha op de troon krijgen en dat kan alleen als Linda van het toneel verdwijnt. Ze moet hals over kop vluchten naar Invisia en zo begint voor haar een hachelijk avontuur in een onbekend rijk dat bevolkt wordt door mensen, Elfen, Dwergen, Smorgels, Mockels, Klauwers, Arachnieten en nog veel meer vreemde wezens.

ISBN: 978-90-484-4104-4

Prijs: 17,95

Beschikbaarheid: vanaf 29 december 2016

 

Jelena - De onbekende held

Jelena - De onbekende held 

Jelena Vorobieva is een vrolijke en zorgzame tiener. Ze is vijftien jaar als de oorlog uitbreekt. Sinds de Duitse inval in juni 1941 komen de oorlogshandelingen steeds dichterbij, toch lijkt het echte geweld aan haar voorbij te gaan. Dan gaat het gruwelijk mis. Op 4 augustus 1941 vallen de Duitsers haar woonplaats binnen. Ze vermoorden haar familie, verkrachten Jelena en laten haar voor dood achter. Vanaf dat moment breekt voor Jelena een onzekere tijd aan. Ze is vastbesloten wraak te nemen op degenen die haar dit hebben aangedaan, maar hoe overleef je als vijftienjarig meisje in een wereld vol geweld?

Bij toeval stuit ze op een groep partizanen. Ze blijkt een goed scherpschutter te zijn. Al snel boekt ze vooruitgang en krijgt ze de leiding over een eigen groep vrouwelijke partizanen. Het oorlogsgeweld laat echter diepe sporen na. Ondanks haar successen verandert ze langzaam in een emotioneel wrak. De scheidslijn tussen realiteit en waanzin wordt steeds dunner. Weet ze haar wraak te voltooien?

ISBN: 978-94-92115-72-0

Prijs: 17,95

Beschikbaarheid: vanaf 29 september 2018

 

Klimop & Waterlelie

Wanneer in 1683 de vrouw van dominee Jacobus Schagen komt te overlijden, stort hij zich om het verlies te verwerken volledig op de zorg voor de armen en zieken in Delft. In het plaatselijke Dolhuis maakt hij kennis met Maria, een vrouw die door iedereen wordt weggezet als "die moeilijke meid". Volgens de dominee is er meer aan de hand en hoort ze helemaal niet thuis in het Dolhuis. Hij probeert haar te doorgronden en komt erachter dat ze eigenlijk niet moeilijk is, ze wordt alleen niet begrepen. In zijn gesprekken probeert hij een antwoord te vinden op de vele levens- en religieuze vragen waar Maria mee worstelt om haar voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij. Er ontstaat een hechte vriendschap, wat helaas niet door iedereen in dank wordt afgenomen.

Dit overzicht bevat niet alleen romans die al zijn uitgegeven. Het geeft ook een indruk welke er in de nabije toekomst volgen.